Oslo

Mr Kim

Så, en lång tågresa till Oslo, allt medan min kompis Mr Kim vaknade till liv. Lagom till läggdags igår kväll, började de första livstecknen synas i hans lilla hus, aka glasburk. Mjölksyrebakterier och arvsmassa som infucerats med 200 km/h på snabbtåget….

På jobb med Food For Progress, företaget bakom Oumph! alltså. 

Igår käkade vi på en restaurang på Kirkegata 30, right smack in centrala Oslo. En nyöppnad vegansk restaurang, Fristelse Café och Bistro, närmare bestämt. Jag fick nys om stället av Veganmannen på hans Facebook, som jag nyligen gick in och gillade efter att ha träffat och snackat lite med honom på Vegomässan i lördags. 

Vi tog in tre rätter, en förrätt; ”Beetroot Experience” samt två huvudrätter; ”Mushroom Risotto” och ”Japanese Tofuyaki”. 

Förrätten var väldigt rödbetig (duh!?), dvs rödbetornas jordiga och söta smak tog verkligen över det mesta. Det fanns andra texturer än just kokt beta, som tex inlagd lök i lameller, men den saknade ändå nåt mer crunchigt. Och kanske salt…. Helt ok ändå.

Risotton var riktigt bra, sådär moffig som jag gillar, dvs troligen fastare än en italienare eller stjärnkock menar att en äkta risotto ska vara. Men det skiter jag högaktningsfullt i! Skön ostsmak, härliga svampar som verkligen var färska och spänstigt goda! Tummen upp!

Den japanska rätten var riktigt snygg och modern i sin presentation. Tunna, genomskinliga skivor av vad jag antar var en agar-agar gelé på svampbuljong. Under skivorna fanns en blancherad pak-choi och några bitar rökt tofu. Det hela toppades av vackra små enokisvampar. Rätten var vacker och intressant, men saknade salt och någon slags sås, som kunde bidragit med mer umami och syra. 

Oavsett kul och bra med en helt växtbaserad restaurang!
Frukosten på Scandic Byporten däremot, let me tell you… Om Scandic Sverige har gjort fantastiska insatser på sin frukost, när det kommer till växtbaserat utbud, så har Scandic Norge desto mer arbete framför sig. Sojamjölk bara? Really? Som dessutom var slut? Not OK!
Till tops, bestefar! 

Tofuyaki
Risotto
förrätten
Menyn (bild; Veganmannen)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s