Växtbaserade och (nästan) glutenfria våfflor

Våfflor är gott! Perfekt efter soppan.

Ska börja med att säga att det här med hur man certifierar produkter.  I receptet används Oatlys havredryck, som räknas som ”produkt med mycket lågt gluteninnehåll”, dvs mindre än 100 ppm. För att kallas glutenfri, måste produkten ligga under 20 ppm, även det inte helt glutenfri, således.

Ibland behöver det inte vara så svårt. Receptet kommer från Rutiga Kokboken och kallas ”Enkla frasvåfflor”, det enda man behöver göra är att byta ut de aktuella ingredienserna (om gluten inte är ett issue, så kör man på vetemjöl).

100 g mjölkfritt margarin

2,5 – 3 dl vatten (testa)

3,5 dl Lailas Mjölmix (den gula, baserad på majs)

2 dl havremjölk

2 tsk salt

Smält fettet och låt det svalna. Blanda ihop resten, fettet sist. Ta lite mer fett till varje lagg.

Gott att ha i vaniljsocker om man vill!

Våffla med äppelmos, smaksatt med bittermandek
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s