Skördemiddag och test av Ica Gott Liv ”Röd Dinner Booster”

Jag gillar mat som är enkel, tar vara på många grönsaker samtidigt och kan ätas med sked.

Barn brukar ofta inte gilla blandningar, men gör det inte till en sanning bara för att det ofta är så. Mina kids har inget emot dessa hopkok. Visst, en av dem har fått för sig att just nu inte äta zucchini (medan han glatt gick runt och åt en lite mindre zucchini, direkt från plantan, rå, som ett äpple i helgen….), men då plockar de bara bort det de inte vill ha och slevar i sig resten.

Som alternativ till ris testade jag ICAs ”Red Dinner Booster”, en färdig mix bestående av röd quinoa, hirs, amarant och bovete. Hyfsat bra fiberkälla och 13% protein. Kan innehålla spår av gluten.

Koka på låg temp 10 minuter, dra av, vänta 5 minuter och servera. Enkelt och snabbt. Perfekt att förkoka, spola kall och steka på med grönsaker, eller till bas i en sallad.

Blir lätt grötigt, men följer man anvisningarna blir det bra tycker jag. Lite järnsmak och en aning bittert. Löste det med citron….

Återigen, inget riktigt recept, snarare inspiration:

En lök i bitar, en halv blomkål i bitar, en zucchini i bitar (från egen odling), samt ett knippe mangold i bitar(också egen odling).

Citron, grönsaksbuljong, salt och peppar.

Stek blomkålen hårt till den får färg, tillsätt lök och zucchini samt avspolad quinoamix. Låt steka några minuter, vänd till sist i mangold, rivet citronskal och pressad juice. Smaka av med kryddor. Snabbt och gott!

Det gula på bilden är blomkåls”ris”, stekt i cocosolja och lite curry. Även det en variant på både ris och blomkål – vågar knappt säga att barnen glatt slevade i sig även av detta!
Riv blomkålen, stek och krydda. Klart på några minuter.

Bönor, Oumph! eller kanske tofu passar bra till. Sweet chili med!

Skördepanna
Ica Gott Liv ”Red Dinner Booster”

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s