Tarte

Letade trattisar, hittade blåbär.

Plockade några i brist på annat. Jag och barnen gjorde en snabb tarte och spexade till den med lite mandel och friterat rispapper:

2-3 dl blåbär (eller annan frukt/bär)

3 msk socker

1 msk potatismjöl

0,5 tsk Vaniljpulver (inte vaniljsocker)

2 flak smördeg (Findus, växtbaserad)

2 msk flagad mandel

1 rispapper

Olja till fritering

Mer socker

Gör såhär:

Tina smördegen. Blanda blåbär med socker, vanilj och potatismjöl. Lägg blandningen i mitten av smördegsflaket, lämna 1-1,5 cm kant runt om. Pensla ev med smält margarin eller iMat matgrädde runt om. Strö över mandeln

Baka av i 225 grader tills degen blåst upp sig och fått färg. Tar max 10 minuter. 

Hetta upp olja till 180 grader. Bryt bitar av rispapperet och lägg i oljan. Är den het nog, poppar papperet och blir vitt och frasigt på en sekund. Plocka upp, lägg på papper och strö över socker direkt. 

 Piece of tarte! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s