Portabello

Hittade några portabellosvampar i kylen. En stor svamp med härlig textur och smak. Här är ett sätt att göra den ännu köttigare och smakkoncentrerad. 

Ta bort foten och skär bort det yttersta av skivlingarna på undersidan. Detta kan du koka god sås, soppa eller buljong på. 

Ta en ugnssäker form, häll lite olja i botten. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva ett par klyftor vitlök och lägg dem i botten på formen. Lägg svamparna bredvid varandra, strö på lite chiliflagor, timjan och salt. Drizzla över lite mer olja. 

Glöm bort dem i ugnen sisådär 20 minuter, sen är de klara!

Nu kan du äta dem direkt, som tapas, i en pasta eller risotto. Kanske en burgare. Eller hitta en glasburk som precis rymmer svamparna, tryck ned dem, häll över olja så det täcker, lite mer vitlök och salt kanske och spara till senare. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s