Tryffelolja: lyxig helgpasta

Köpte blöjor härom kvällen. Råkade gå förbi en korg med varor till utförsäljning för 20 kr. Bland annat en mycket fin svart tryffelolja, importerad av Werners Gourmetservice (brukar borga för god kvalitet). Ett kap tycker jag!

Frun kände för pasta och jag för att lyxa till det lite, så….

12 champinjoner

8 små champinjoner till

En låda av ICAs I Love Eco, svenskodlad ostronskivling

2 vitlöksklyftor

3 dl iMat grädde

0,5 tärning grönsaksbuljong

1 tsk balsamvinäger

En handfull hasselnötter

En näve persilja

Färsk timjan (kan uteslutas)

En näve färsk bladspenat

Nån tsk tryffelolja

Pasta

Salt och peppar

Börja med att torrosta hasselnötterna i mediumhet panna några minuter medan du skakar den. Häll över på en tallrik eller nåt.

Bita ned de stora champinjonerna, skala och skiva vitlöken. Stek detta tillsammans i margarin eller rapsolja, till svampen fått färg. Häll över i en kastrull med iMat och grönsaksbuljong. Låt detta sjuda medan du gör resten.

Dela ostronskivlingen i mindre bitar genom att dra isär dem med händerna. Stek de de hela champinjonerna i margarin eller rapsolja i het panna tills de får färg, tillsätt ostronskivlingen och fortsätt stek tills ostronskivlingen nästan blir lite knaprig. Salta och peppra.

Koka pastan.

Hacka nötterna.

Hacka persiljan.

Smaka av såsen med lite balsamvinäger, salt och peppar.

När pastan är a dente,  häll av den och vänd ned i såsen och låt såsen sugas upp av pastan ett par minuter. Vänd ihop sås, pasta och bladspenat, toppa med den stekta svampen, hackade nötter och persilja och ringla till sist över lite tryffelolja.

Nästa gång tror jag att det blir hasselnötspasta….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s