Choklad, nötter och russin

Älskar kombinationen choklad, nötter och russin. Ända sen barndomens fjällvandringar, då kära mor delade ut blockchoklad och sagda blandning ur plastpåsar, med jämna mellanrum. 

Marabou’s frukt och mandel är en klassiker och favorit. 

Vegansk choklad däremot, not so much. 

Hittade två påbörjade chokladkakor i ett skåp hemma ikväll. Plamils ”mjölk”choklad och en annan 70 %-ig sort. Fann även hasselnötter och barnens stash av russin. 

Vegansk choklad, sisådär en kaka

1 msk iMat

2 tsk florsocker

1 dl hasselnötter, knappt

1 näve russin

Dela chokladen i mindre bitar. Lägg i en skål. Häll på iMat och socker. Micra på högsta ca 30 s. Rör om. Micra 30 s till. Rör om. Om chokladen inte smält helt micra nån sekund i taget tills chokladen smält. Blanda i nötter och russin. Bred ut på tex ett lock till matlådor eller vad tusan du vill. Stoppa in i kylen ett tag. 

Ät. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s