En 80-talsklassiker

Pappa steker skivor av någon detalj av älgen han varit med och fällt. Inte alls filé eller liknande, utan typ stek. Genomstekta ska de vara så de blir mer lika skosulor än en mediumstekt biff. 

I ugnen är pommesfritesen snart klara och på spisen puttrar Blå Bands pulverbea. 

Till all denna lyx serverades tomat- & löksallad. Kombinationen bringar fortfarande sköna, saliverande minnen till mitt sinne. 

Några mogna tomater

1 röd lök (ev lite vitlök också)

Olivolja

Vinäger

Salt

Svartpeppar

Lite torkad oregano. 

En nypa socker. 

Skiva tomater och lök. Varva dem på en tallrik med resterande ingredienser. Strl över oregano. Låt stå några minuter. Ät. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s