Sushi

Gillar sushi. Skulle kunna äta det varje dag. 

Fun fact: spenderade 3 månader i Tokyo, men hade inte fattat sushigrejen, så åt på sin höjd nån liten maki från 7/11, till mellis nån gång. 

Hur man gör sushi, dvs det marinerade riset, tänker jag inte gå in på, men det är väldigt viktigt att få till riset såklart – en riskokare är definitivt en bra investering om man tänker göra det hemma ofta. 

Fyllning eller topping kan varieras i oändlighet, tofu, vegansk omelett, srirachamajjo, avocado etc. Oumph! The Filet blir jäkligt bra om man gör såhär: 

Koka (sjud)  filéer i lättsaltat vatten 15-20 minuter. Lägg i lite japansk soja och ännu mindre risvinäger. Låt det bli kallt eller iaf rumstempererat. Skär i långa bitar till maki eller i sneda skivor till nigiri. För extra havssmak mal torkad Wakamealg i en kryddkvarn eller mortla. Strö på den kokta, marinerade filen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s