”Spjäll” på Oumph! 

Ser många poster om ”spjäll” och hur man ska få sin tofu eller seitan att bli bra. 

Förra julen gjorde jag ett recept med Oumph! The Filet, som vi kallade 
”BABY BACK OUMPH! MAPLE & CHIPOTLE”
Jag har uppdaterat det lite här, eftersom filén vinner på att kokas lite först. 

2 påsar Oumph! The Pure Filet – tinad
GLAZE
1 dl lönnsirap

0,5 dl iMat

1 msk dijonsenap

1 tsk citronsaft

1 krm chipotlepulver – eller färdig chipotlepuré, testa dig fram till mängd

1 msk kinesisk soja

Ev salt
STRÖ

Lika delar: 

citronzest

torkad grönpeppar

koreanskt chilipulver-kodjokaro

Koka filéerna i lättsaltat vatten 5 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop alla glazeingredienser i en kastrull på spisen. Chipotlepulver kan vara grymt starkt, så smaka av! 

Glazera Oumph! The  Filet runt om och lägg i en smord form. Tillaga i ugnen ca 10 minuter, tills glazen fått färg. Mortla grönpeppar och blanda med koreansk chili och citronzest. Dra på ”Ströt” när du tagit ut Oumph! ur ugnen. 

Detta går såklart att variera precis som man vill. Tex koka upp filén med marinaden och låta stå några timmar för mer smak. Smaksätt hur du vill! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s