Brysselkål

Färsk brysselkål är bland det bästa som finns! Långt från barndomens frysta, kokta bollar. Det är lätt att förstå att den doft som får gäster i en restaurang minst sugna på mat är den från kokt brysselkål. Det som får människor mest sugna är visst doften av stekt bacon….

Men råstekt brysselkål är en gåva från moder natur! Den milda beskheten tar inte överhanden utan bidrar snarare till dess positiva komplexitet. 

Med färsk ingefära, soja och miso blir de en asiatisk dröm. 

Idag hade jag inte dessa saker hemma, men väl lite annat….

Ca 25 färska brysselkålar

2 msk gari (inlagd ingefära)

1 msk limejuice

Så mycket granatäpple du orkar pilla

1 msk sesamolja

1 msk svart tryffelolja 

Salt

Olja till stekning

Dela kålen. Stek den på medelvärme så stekyta bildas på båda sidor. De är klara när de nätt o jämnt är mjuka. Hacka garin och blanda i med resten av ingredienserna. Ovanlig men god kombo! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s