K*ttfärssås

Klassikern! Det är ju egentligen bara att göra som om man använder köttfärs, förutom att man slipper hålla på och mosa med en gaffel för att få en grynig färs utan klumpar. Se dock till att bryna sojafärsen ordentligt, för mer smak och bättre konsistens. 

4-500 g växtbaserad färs (Anamma)

1 stor lök

1 stor morot

2 frp krosstomat

2 vitlöksklyftor eller 1 msk vitlökspulver

Oregano, basilika etc

Grönsaksbuljong 

2 msk HP – sås

Olja eller margarin till stekning

Salt

Svartpeppar 

Ev socker

Hacka löken. Hacka moroten eller riv den grovt och hacka rivet. Fräs färsen på hög värme till fin färg. I med lök och morot och fräs lite till. Tillsätt tomater och allt annat. Låt småputtra minst 45 min. Smaka av. 

Här serverad med kapris, mer HP-sås och riven Violife for Pizza. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s