Texas No Bean Chili

En favorit för mig som köttätare var Pulled pork eller chili. Jag brukade göra mig Pulled mer som en chiligryta faktiskt. 

Idag lagade jag 50 liter chili till ett event i Norge i början av nästa år. Vi kommer inte ha något riktigt kök och tex kokning i gryta är helt uteslutet, så det kändes vettigt att förbereda detta och frysa in. Väl på plats ska denna rätt serveras ur Muurikkapannor, som en del av en 6-rätters lunch för 350 personer. Övriga rätter kommer vara som lite större tapas eller mingelrätter, ganska mycket förberedelser alltså. 

För den som vill laga ett storkok kommer här ett recept ur minnet. Vill ni göra mindre mängd så får ni dela det helt enkelt. Portionsstorleken här rör sig om ca 1-1,5 dl eller 100- 150 g pga de andra delarna i lunchen. Det är nästan för mycket, men mindre ser så futtigt ut. 

10 kg hackad gul lök

1 kg hackad vitlök

4 kg hackad rotselleri

6 kg tärnad röd paprika 

2o kg Oumph! The Chunk

1 back Carnegie Porter 0,5 litersflaskor

3 liter brynt schalottenlöksfond

2 burkar smoked paprika (350 vardera tror jag)

1-2 dl chipotlepulver

1-2 dl anchopulver

3 dl spiskummin 

1 dl malen koriander

2 dl oregano

2,5 liter Sweet Baby Rays BBQ sås

Några skvättar liquide smoke

5 dl limejuice

Salt

Olja

Bryn grönsakerna ordentligt med kryddorna. För över i en stor kokkittel. Koka upp med öl och buljong, 5 dl olja kanske, samt vatten. Koka minst 30-45 minuter. Smaka av. Tillsätt Oumph! när du är nöjd med smaken. Koka 45 minuter till. Rör om och tillsätt vatten när det börjar tjockna för mycket. Smaka av med salt och lime. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s