Kul med kål

Restfest! 

Stekte några färska brysselkålar i sesamolja, strödde över en blandning av kodjokaro, svarta och vita sesamfrön, hackade lite gari, saltade och skvätte i lite limejuice. Himmelskt gott! 

Jag hade ca en halv påse (400 g i påsen) grönkål och ett savoykålhuvud lite större än en tennisboll kvar. 

200 g grönkål (oplockad)

100-200 g savoykål

1 gul lök

2-3 msk sirap

Massa margarin

2 dl iMat 

1-2 msk tråkig vanlig senap

Herbamare örtsalt

Vitpeppar

Några skvättar tryffelolja 

Plocka och dela grönkålen. Strimla savoykålen. Strimla löken. Fräs alltihop i margarin och sirap. Tillsätt iMat och låt koka in ca 10 minuter. Klicka i senap, rör om och krydda. I med oljan precis innan servering eftersom tryffelaromen är flyktig. 

Jag hade fryst in smet till falafel på gula ärtor i somras och tinade, formade o stekte till (bra tips förresten), har tyvärr inget recept på det men tämligen likt vanlig falafel är gissningen. Kombinationen av den stuvade kålen och falafel i tortillabröd var en riktig kioskvältare! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s