Nyårsmingel

Julen är knappt över. Mailen från alla butiker med mellandagsrea plingar in i telefonen redan på julafton. Knappt är julklapparnas omslagspapper avrivet innan vi ska handla igen. 

”Vet du vart man beställer svensk oxfilé till nyår?”, dimper ned bland julhälsnings-sms:en. 

”Nä, inte riktigt”

Men vill man fundera på nyårsafton redan, så får ni ett gott och enkelt recept på lite mingel här nere. Fler kommer….

Snördegstarte med valnötter och Oumph! 12 st

100 g Oumph! Thyme & Garlic

Margarin till stekning

100 g växtbaserad smördeg (typ Findus)

Vetemjöl, till kavling

50 g smältbar växtbaserad ost

50 g fraiche

1 tsk Dijonsenap

30 g valnötter

agavesirap

salt och peppar

Tina Oumph! och dela i mindre bitar. Tina smördegen. Stek Oumph! till fin färg och tag sedan bort från värmen. Kavla ut smördegen till dubbel storlek (mjöla kavel och bänk). Dela i 12 rutor och lägg dem i någon slags muffinsform, så att det bildas en skål av degen. Sätt ugnen på 225 grader. Riv osten fint och blanda med dijon och fraiche – salta och peppra. Lägg en bit Oumph! i varje form och klicka över röran. Toppa med grovhackade nötter. Baka i ugnen ca 10 minuter. Servera varma eller rumstempererade. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s