Nyårsmingel, ”tartar”

Här är ett recept för proffsköket (från början), där sk modifierad stärkelse var tänkt att binda ihop den hackade Oumphen. Detta används ganska ofta till specialkost, framförallt för de som har sväljsvårigheter och behöver lite mer kropp på tex vätskor. 

Här är det vanlig majsstärkelse som används, som till skillnad mot modifierad stärkelse kräver uppvärmning för att tjockna. Kanske kan någon gelatiniserande användas istället – testa! 

200 g Oumph! The Chunk2 msk mango chutney

3 tsk limesaft

1 dutt sambal oelek

1 tsk japansk soja

1 tsk sesamolja

1 tsk färskriven ingefära

2 tsk majsstärkelse

2 tsk fraiche

1 krm salt, ca

vitt formbröd

olja till fritering

rispapper

svarta sesamfrön

salt

krasse, shiso

Tina och stek Oumph! The Chunk så den får fin yta runt om. Hacka för hand eller pulsa i snabbhack tillsammans med mango chutney. Lägg tillbaka tillsammans med lime, soja, sesamolja, ingefära, fraiche och majsstärkelsen i stekpannan. Koka upp så att röran tjocknar. Kyl ned i kylskåp. Värm under tiden upp olja till 180 grader, bryt bitar av rispapperet och fritera. När de puffat upp är de klara. Lägg på hushållspapper för att rinna av, salta lite och strö över sesamfrön. När röran är kall, formar du den till fina tartarer och lägger på vitt bröd, dekorera med rispapper och krasse! 

Et viola! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s