Nyårsmingel

Jag fortsätter tipsa o lite kul mingelmat till exempelvis nyår.

Panko – o kockosfriterade snacks

Oumph! tex Thyme & Garlic

Minimajs

Salladslök

Rädisa

Sparris etc

2 dl kokosflingor, rostade

2 dl panko

2 dl växtgrädde

2 dl maizena

2 tsk miso

Olja

Dip:

1 dl soja

1 msk lime

1 st salladslök lr gräslök

1 tsk färsk ingefära

½ chili

1 tsk agave lr vit sirap lr socker

Blanda ihop dipen.

Blanda miso, grädde o maizena till smet. Krossa cocosflingor o blanda med panko

Doppa grönsaker och Oumph! i smeten, rulla i panko och kockos, fritera.

img_3046

Spett, asiatisk BBQ, typ. 12 st

12 Oumph! the Filet

Spett

0, 5 dl risvinäger

0, 5 dl japansk soja

0, 5 dl ketchup

2 msk limesaft

1 tsk riven färsk ingefära

1 klyfta riven vitlök

0,5 dl Sweet Baby Rays BBQ-sås

1 tsk Sambal Oelek

Chiliflakes

Vita sesamfrön

Sätt ugnen på grill. Blanda ihop glazen. Trä Oumph! filéerna på spett. Doppa filéerna i glazen, så de är täcka runt om. Grilla runt om till karamelliserad yta. Tag ut från värmen och strö på torkad chili och sesam.

Servera i glas med extra glaze i botten.

img_2987

 

Bruschetta med bönor och Oumph!

280 g Oumph! Thyme & Garlic

1 brk bönor kokta

2 msk tomatpuré

1 vitlök

2 msk fraiche

1 dl växtost

1 urkärnad och tärnad tomat

0, 5 dl tärnad gul paprika

1 kvist rosmarin

Färsk basilika

Salt

peppar

BRÖD

Stek Oumph! Tag från värmen och blanda i tomat, paprika o örter, salta o peppra

Mosa bönor, blanda med ost, fraiche, tomatpuré och vitlök. Salta och peppra. Bred på bröd, gratinera under grillen i ugnen.

Toppa med mer Oumph! och någon ört.

Länk till bild på Oumph.se. Foto: Anders Liden.

 

Hoppas Ni får ett härligt nytt år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s