Sötpotatisbiff

På ett av alla möten med de stora kedjorna, serverades lunch med deras produkter som förlaga, men såklart veganiserade. Inget konstigt. 

Då en av deltagarna inte tålde baljväxter hittade jag på en biff som passade in i sammanhanget. 

Den blev jäkligt lyckad.

Till ca 6 lite större biffar

1 sötpotatis

1 potatis

1 dl solrosfrön

1 liten bit färsk ingefära

1 klyfta vitlök

Limejuice

1-2 msk potatismjöl

Mesquitesalt (Santa Marias i kvarn)

Svarta sesamfrön

Skala potatisarna och ingefäran. Hacka eller riv ingefäran och mixa sedan allt i snabbhack. Tillsätt kryddor, potatismjöl och sesamfrön. Provstek. Tillsätt ev mer potatismjöl. Forma och stek i massa olja, baka klart i ugn. Jättegott både varm eller kall, tex i en baguette eller som del av varmrätt. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s